24 Травня 2022

Національний банк дозволив виплачувати аліменти за кордон


Із 10 травня Національний банк дозволив переказувати кошти з України за кордон для виплати аліментів.



Нагадуємо, що також дозволено здійснювати перекази за кордон з метою оплати витрат за кордоном, пов’язаних зі смертю громадян, лікуванням в медичних закладах, транспортуванням хворих та оплата навчання на рахунки навчальних закладів за кордоном, які можуть здійснюватися без обмежень. 



Для сприяння діяльності волонтерів фізичним особам дозволено переказувати іноземну валюту для купівлі низки товарів за кордоном у межах щомісячного ліміту 400 тис. грн в еквіваленті (це більше $13,5 тис.)



Крім того, українці можуть здійснювати Р2Р-перекази та "quasi cash" операції у межах лімітів. Детальніше про це за посиланням: http://surl.li/byozo



Також з 10 травня встановлено обмеження на розрахунки за кордоном з використанням карток емітованих українськими банками, а саме: тимчасово заборонені розрахунки за кордоном з метою купівлі цінних паперів, акцій, облігацій та сплати брокерських послуг за цими операціями, що здійснюються з використанням карток, емітованих українськими банками. Відповідні зміни спрямовані обмежити непродуктивний відплив капіталу та захистити міжнародні резерви України.



Зміни не стосуються використання платіжних карток за кордоном та в Україні для розрахунків із метою оплати вартості будь-яких інших товарів, робіт та послуг. Вони й надалі можуть здійснюватися без обмежень.



Детальніше про обмеження, які діють на перекази, читайте на порталі НБУ «Фінансова оборона» за посиланням: https://promo.bank.gov.ua/fin-defense/#section-9


#НБУ_фінансова_оборона



EUR 42.30 43.00
USD 39.40 40.00

Є запитання? Залишайтеся на зв'язку!

Залиште Ваш телефон і ми зв'яжемося з Вами як можна швидше

Дякуємо за Вашу заявку!